Titovi spomeniki med najgršimi na svetu

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Jugoslovanski spomeniki, ki jih je naročil izdelati nekdanji jugoslovanski vodja Josip Broz Tito, so med najgršimi na svetu, piše CNN.
Oglej si celoten članek

CNN piše, da spominjajo na sovjetske stanovanjske bloke iz sedemdesetih let, ki samevajo sredi polj. Nekaterim so grdi, druge pa le spominjajo na razpad Jugoslavije.

"Nekdanji jugoslovanski diktator je kraje bitk iz druge svetovne vojne obeležil s spomeniki. To so brutalne betonske skulpture, ki si obstale na oddaljenih lokacijah po vsej nekdanji Jugoslaviji," še piše CNN.

Na seznamu najgrših spomenikov so se med drugim znašli spomenik žrtvam 11. septembra, skulptura Martina Lutherja Kinga v Toledu, kip Pogovor z Oscarjem Wildom v Londonu in spomenik papežu Janezu Pavlu II. v Rimu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.