To je eno izmed živil z najvišjo rastjo cen

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Podatek je objavil Eurostat.
Oglej si celoten članek

Cena jajc v EU je bila januarja v povprečju za 30 odstotkov višja kot januarja lani, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat. S tem so jajca po njihovih navedbah postala eno od živil z največjo rastjo cen. V Sloveniji so se podražila za 21,7 odstotka.

Najbolj so se podražila na Češkem (za 85 odstotkov), Madžarskem (za 80 odstotkov) in Slovaškem (za 79 odstotkov). Na drugi strani lestvice so Nemčija in Luksemburg (v obeh 18-odstotna podražitev) ter Avstrija (19-odstotna podražitev).

Januarja 2022 so bila jajca za sedem odstotkov dražja kot januarja 2021, januarja 2021 pa za odstotek dražja kot januarja 2020.

Foto: profimedia Jajca Slovenija Te uskladitve z inflacijo ne boste veseli

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:02 13. Marec 2023.

    Se je kar vse podrazilo Olje monini iz 8 na 12,5 , Wc papir iz 4.5 na 8 eur Cebula …

  • 09:38 12. Marec 2023.

    kolk s bodo šele podražilas gnila jajca ko bomo začel v EU obdarovat naše EU politike z njimi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.