´To je resnično visoka cena´

Foto: Žurnal24 Ameriški vojaki na straži v vasi v pokrajini Farah
Britanske sile so v Afganistanu zabeležile 200. smrtno žrtev. ˝To je resnično visoka cena,˝ je v izjavi glede števila žrtev dejal generalni sekretar zavezništva Anders Fogh Rasmussen.
Oglej si celoten članek

Gre za vojaka, ki je za posledicami poškodb, ki jih je utrpel v četrtek v nemirni provinci Helmand na jugu Afganistana, umrl v soboto v Veliki Britaniji, je sporočilo britansko obrambno ministrstvo. Britanski premier Gordon Brown je smrt 200. vojaka, ki je deloval v Afganistanu, označil za ˝globoko žalostno novico˝. Brown je ob tem za britanski BBC dejal, da je edina pot za to, da Velika Britanija postane varnejša, stabilizacija Afganistana.

Britansko obrambno ministrstvo je po informaciji o smrti 200. britanskega vojaka v Afganistanu sporočilo, da je za posledicami poškodb, ki jih je utrpel med sobotno patruljo v provinci Helmand, umrl še en pripadnik britanske vojske.

Še bolj odločeni v boj proti skrajnežem
Ob informacijah, da je število v Afganistanu umrlih britanskih vojakov preseglo številko 200, se je oglasil tudi generalni sekretar zavezništva Anders Fogh Rasmussen. V izjavi, ki so jo objavili v Bruslju, je Rasmussen izrazil odločenost zavezništva v boju proti talibanskim skrajnežem.

˝To je resnično visoka cena,˝ je navedel glede smrti britanskih vojakov. Ob tem pa je poudaril, da je stabilizacija Afganistana kritičnega pomena, da bi preprečili vrnitev terorizma.

Britanska vojska je v Afganistanu začela delovati oktobra 2001, trenutno pa jih na nevarnem jugu države deluje okoli 9000. Od začetka letošnjega julija je v Afganistanu umrlo 32 britanskih vojakov, s čimer so britanske sile zabeležile najhujše izgube od začetka delovanja v tej državi. Od 200 jih je najmanj 168 umrlo v sovražnih napadih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.