"To je to. Naj*** smo."

Foto: Epa
Foto: Epa
Razkrili zadnje besede pilota, ki je umrl skupaj s 70 potniki svojega letala.
Oglej si celoten članek

Audio posnetki s pilotske kabine letala Saratov Airlinesa na letu 703 razkrivajo zadnji pogovor pilota Valerija Gubanova in kopilota Sergeja Gambarjana. Foto: Epa Letalska nesreča v Rusiji

Tragedija Pobirajo dele teles, med žrtvami otrok

"To je to. Naj*** smo," je komentiral pilot. Glede na transkript, ki ga je objavil ruski RBK, je Gubanov kopilotu v trenutkih, v katerih sta skušala preprečiti tragedijo, naročil, da naj skuša zadržati višino.

"Razumel sem, da želiš ... vendar letalo vseeno pada," je rekel pilot. "Zakaj padamo? Kam? Dvigni se! Dvigni se!" je že povzdignil glas nad kopilota. Audio posnetek se zaključi s prej omenjenimi besedami pilota, ki je uvidel, da letalu z 71 potniki in člani posadke ni več pomoči.

 

Tragedija Prvi posnetki strmoglavljenega letala s 65 potniki in šestimi člani posadke

RBK navaja, da gre za pristne posnetke, ki so jih pridobili s pomočjo Federalne agencije za zračni promet. Že prejšnji mesec so medtem preiskovalci sporočili, da je do nesreče najverjetneje prišlo zaradi tega, ker ni bilo aktivirano gretje na aparaturi za merjenje tlaka. Senzorji se niso dovolj segreli, na njih se je zato nabral led, zaradi česar pa pilot in kopilot nista imela pravih podatkov o hitrosti letala.

Zadnje besede "Mama, rad te imam. Padamo."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 15:51 7. Marec 2018.

    Če se je nabral led na Pito ceveh , se je prjateljčki moji nabral tudi na krilih in povzročil izgubo …

  • 13:56 7. Marec 2018.

    pitotova cev. res bi bil že cas, da se v vseh letalih namestijo 2 in 3 varnost ter se kaksne …

  • 13:32 7. Marec 2018.

    Tega Rusi nimajo. Imajo le za vojsko.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.