To pa je ljubezen!

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Štorklji v Slavonskem Brodu Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Štorklji v Slavonskem Brodu Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Štorklji v Slavonskem Brodu
Letos je zamujal in ženka ga je že nestrpno čakala, a je danes le prišel, v gnezdo je priletel točno ob 10. uri.
Oglej si celoten članek

Ljubezen med štorkljama, ki so ju v Slavonskem Brodu poimenovali Klepetan in Malena, traja že več kot deset let. Klepetan prav vsako leto odleti, vendar se na pomlad vedno znova vrača. Malena ne more z njim na pot, saj zaradi poškodovanega krila – nanjo so streljali lovci –  ne more leteti tako daleč.

"Presenetil nas je, saj običajno prihaja v popoldanskih urah. Ko je priletel, je najprej šel v gnezdo k Maleni. Začela se je vrteti v krogu, ni vedela, kaj bi od vse sreče. On pa jo je na kratko podrgnil z glavo," je današnji prihod opisal Stjepan Vokić, ki skrbi za Maleno čez zimo že 20 let, poroča 24sata.

Lani jeseni je Vokić pomagal še eni mlajši štorklji in zdaj ga skrbi, kako bo nanjo reagiral Klepetan ter da ne bi prišlo do kakšnega ljubosumja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.