To so bile zadnje besede savdskega novinarja

Foto: Profimedia
Javnost izvedela, kaj je nazadnje rekel savdski novinar Hašodži.
Oglej si celoten članek

Savdskemu novinarji Džamalu Hašodžiju so njegovi krvniki na glavo poveznili plastično vrečko, je za Al Jazeero povedal novinar turškega Daily Sabah Nazif Kerman.

Dodal je, da so bile njegove zadnje besede, ki se slišijo na posnetku njegovega umora na veleposlaništvu v Istanbulu: "Dušim se ... Umaknite vrečko z moje glave, klavstrofobičen sem."

Omenjeni novinar je potrdil, da se na podlagi posnetkov zdi, da je njegov umor trajal okrog sedem minut in da so morilci novinarju vrečko preko glave poveznili preden so mu začeli rezati telo. Vse skupaj naj bi - spet na podlagi posnetkov - trajalo 15 minut.

Kerman je še dodal, da bo Daily Sabah kmalu objavil fotografije pripomočkov, ki so jih krvniki savdskega novinarja prinesli s seboj v Turčijo, da so z njihovo pomočjo izvedli umor.

Trump in Erdogan o umoru

Ameriški in turški predsednik Donald Trump in Recep Tayyip Erdogan sta medtem v Parizu včeraj razpravljala o tem, kako odgovoriti na umor savdskega novinarja na savdskem konzulatu v Istanbulu, je poročala STA. Turčija je sicer včeraj prvič uradno potrdila obstoj zvočnih posnetkov o umoru savdskega novinarja.

Foto: Epa Trump in Erdogan

Hašodži, kritik savdskih oblasti, ki je živel v prostovoljnem izgnanstvu v ZDA, je bil 2. oktobra umorjen na savdskem konzulatu v Istanbulu. Rijad je po mednarodnem pritisku to priznal šele tri tedne pozneje, ko je tudi aretiral 18 osumljencev.

Preiskovalci posmrtnih ostankov Hašodžijevega trupla več kot mesec dni po njegovem umoru še niso našli. O tem, kaj se je zgodilo z njim, obstaja več različic, turške oblasti pa v najnovejši trdijo, da so ga Savdijci razgradili v kislini.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.