To so zadnji trenutki pred napadom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Britanska policija je objavila fotografije napadalca, posnete tik pred napadom v Manchestru.
Oglej si celoten članek

Kot je razvidno s fotografij, napadalec ne z vedenjem ne z videzom ni izstopal iz množice. Na fotografijah ima roke v žepu, v katerem je skrival detonator.

Policija zdaj zbira podatke o tem, kje se je gibal v dneh do napada, pri čemer se po pomoč obračajo tudi na javnost. Vse, ki bi imeli kakršne koli informacije o Abediju, prosijo, da jim to javijo.

Napadalec naj bi pred letom dni odprl poseben račun, na katerem je imel sredstva, s katerimi je financiral priprave na napad. Posebno pozornost so namenili najetemu stanovanju, v katerem je pripravljal bombo.

Po besedah napadalčeve sestre naj bi se bratovo vedenje spremenilo po lanski smrti prijatelja. Takrat naj bi ga oče odpeljal v Libijo, saj se je bal, da se bo sin želel maščevati za prijateljevo smrt.

Enajst ljudi je pridržanih v povezavi z napadom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.