Toliko pisem morilcu še niso videli

Foto: Epa
Foto: Epa
V zaporu so presenečeni nad pozornostjo, ki jo je deležen fant, ki je ubil sedemnajst ljudi.
Oglej si celoten članek

Na stotine strani pisem in fotografij je v zapor na Floridi prišlo naslovljenih na Nikolasa Cruza, devetnajstletnega moškega, ki je ubil 17 dijakov srednje šole Marjory Stoneman Douglas v Parklandu. V pismih mu pošiljatelji pišejo, da bi radi bili njegovi prijatelji, mu namenjajo besede podpore in spodbude, nekaj fotografij pa je tudi zelo nazornih. 

Javni branilec Howard Finkelstein, ki zastopa Cruza, je za časnik Sun Sentinel povedal, da v svoji karieri še ni doživel, da bi obtoženec prejel toliko pisem. Prebrali so mu nekaj pisem z religiozno vsebino in želje, da bi njegova duša prišla k bogu. "Nismo in ne bomo mu brali pisem oboževalcev ali mu kazali fotografij na pol golih deklet," je povedal Finkelstein, ki ga skrbi dejstvo, da se nekateri mladi zgledujejo po Cruzu.

Steven Dubovsky z Univerze v Buffalu, kjer je predstojnik oddelka za psihiatrijo in ki preučuje strelske pohode, pravi, da se posamezniki želijo povezati s storilci, da bi tako preko njih prišlo do slave. Njihove namene primerja z oboževalci, ki se družijo z rokovskimi zvezdniki. "Namesto pevcev si izberejo morilce," pravi Dubovsky. 

Cruz je s polavtomatskim orožjem v šestminutnem strelskem napadu pokosil 17 ljudi in jih ranil več kot deset. Po napadu se je zlil z množico bežečih dijakov. Dobro uro kasneje so ga policisti prijeli. 

Po tragediji so tamkajšnji dijaki organizirali proteste, s katerimi so pozivali k strožjim predpisom glede nošenja orožja. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:03 30. Marec 2018.

    Tako pametni so americani.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.