Tornado udaril na jugu Kitajske

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Jugozahod Kitajske je prizadejalo močno neurje, ki je vzelo več deset življenj in povzročilo veliko gmotno škodo.
Oglej si celoten članek

Mesto Chongqing na jugozahodu Kitajske je danes prizadel tornado, ki so ga spremljali močan dež, toča in vetrovi s hitrostjo do 108 kilometrov na uro. Pri tem je umrlo 26 ljudi, prek 160 pa je ranjenih.

Neurje je povzročilo veliko gmotno škodo na poljih, porušile so se tudi številne hiše, po nekaterih ocenah kar okoli tisoč, še okoli 10 tisoč pa je poškodovanih.

Število žrtev bi se utegnilo še povečati, opozarjajo oblasti. Na pretežno kmetijskem območju je prekinjena tudi dobava elektrike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.