Tovorno letalo treščilo na hiše

Foto: Wikimedia/Aleks Beltjukov
Foto: Wikimedia/Aleks Beltjukov
V Republiki Kongo je sinoči na naseljeno območje strmoglavilo tovorno letalo. Poleg posadke letala je na tleh umrlo še več deset ljudi.
Oglej si celoten članek

Poročila o tragediji so za zdaj skopa. Po poročanju Reutersa je letalo tipa iljušin IL-76 priletelo iz mesta Point Noir, pristalo pa naj bi na letališču v prestolnici Brazzaville.

V času nesreče je nad območjem divjala nevihta. Letalo letališke steze ni doseglo, temveč je strmoglavilo na hiše v njegovi bližini.

Po poročanju lokalnega Rdečega križa so izpod razbitin in ruševin doslej potegnili že 32 žrtev, a je verjetno umrlih še več.

Republika Kongo je država v centralni Afriki in ima okoli štiri milijone prebivalcev. Ne gre jo zamenjevati z njeno precej večjo sosedo Demokratično republiko Kongo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.