Toži Uber, ker je ženo ’obvestil’ o njegovi nezvestobi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Francoski poslovnež toži podjetje Uber. Razlog: žena je zaradi njihove aplikacije izvedela za njegovo nezvestobo.
Oglej si celoten članek

Za poslovneža je bilo usodno to, da je enkrat samkrat Uberju poslal zahtevo po njihovem vozniku z ženinega telefona. Čeprav se je iz sistema odjavil, je aplikacija ženi redno pošiljala obvestila na njen iPhone. Žena je tako imela dostop do podatkov o moževih poteh in hitro ugotovila, da ima mož ljubico. Par se je kasneje ločil. 

"Moja stranka je bila žrtev napake v aplikaciji, ki je povzročila težave v njegovem zasebnem življenju," je za AFP povedal poslovnežev odvetnik David-André Darmon. Le Figaro piše, da naj bi tožnik zahteval do 45 milijonov evrov. 

Težave naj bi imeli tudi nekateri drugi uporabniki, zato so pri Le Figaro navedbe preizkusili. Vpisali in izpisali so se v Uberjevo aplikacijo na enem iPhonu, nato pa so postopek ponovili na drugem telefonu in izvedli naročilo. Obvestila, ki jih pošilja aplikacija, so bila nato vidna na obeh telefonih. 

Napaka naj bi prizadela le telefone iPhone pred decembrsko posodobitvijo operacijskega sistema. O težavah telefonov s sistemom Android niso poročali.

Podjetje Uber tožbe ni želelo komentirati. Dejali so le, da je varovanje osebnih podatkov strank njihova prioriteta. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.