Tragedija na noč čarovnic. Oglasil se je Robert Golob.

Foto: Flickr
Foto: Flickr
Sožalje je izrekel tudi slovenski premier.
Oglej si celoten članek

"Ob tragičnem dogodku v Seulu izrekam sožalje predsedniku južnokorejske vlade in sočustvujem s svojci in prijatelji žrtev, ranjenim pa želim čim hitrejše okrevanje," je sporočil predsednik vlade Robert Golob.

Poročali smo že, da se je ob začetku festivala, prvega po omejitvah pandemije covida-19, v ozkih ulicah zabaviščne četrti Itaewon v južnokorejski prestolnici Seul nagnetlo do 100.000 večinoma mladih ljudi, številne so v stampedu poteptali do smrti. Trenutno število smrtnih žrtev je doseglo število 151. Kaj se je dogajalo in kako je do tragedije prišlo, preverite v članku Trenutki pred grozljivko v Seulu. Vsaj 151 mrtvih, večina mladih žensk.

Predsednik Joon Suk-yeol je danes razglasil začetek obdobja nacionalnega žalovanja in v televizijskem nagovoru dejal, da se je zgodila tragedija, ki se ne bi bila smela. Obljubil je, da bo vlada temeljito preiskala vzrok dogajanja in sprejela ukrepe, s katerimi bi zagotovili, da se kaj takšnega v prihodnosti ne bi več ponovilo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:36 31. Oktober 2022.

    In rodil se je novi mesija, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.