Tragedija: Pet mrtvih v nesreči čolna

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po prvih navedbah naj bi se plovilo prevrnilo po trčenju s kitom.
Oglej si celoten članek

V nesreči čolna ob novozelandskem Južnem otoku je danes umrlo pet ljudi. Po prvih navedbah naj bi se plovilo prevrnilo po trčenju s kitom. Nesrečo je preživelo šest ljudi, ki so utrpeli lažje poškodbe, poročajo tuje tiskovne agencije.

Župan kraja Kaikoura, Craig Mackle, je dejal, da je čoln morda trčil v kita. Morski sesalci so na tem območju avtohtoni, morje pa je bilo v času nesreče povsem mirno, je dejal za časnik New Zealand Herald.

Policija te informacije ni želela potrditi, je pa poudarila, da je čoln zagotovo v nekaj trčil. Vendar pa želi najprej zaslišati priče. Nesrečo je preživelo šest potnikov, ki so utrpeli lažje poškodbe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah lokalnih predstavnikov se je čoln, na katerem je bilo enajst ljudi, prevrnil v mirnih vodah kmalu po 10. uri zjutraj v zalivu Goose Bay, približno 15 kilometrov južno od Kaikoure.

Skupina naj bi bila na opazovalni ekskurziji, udeleženci pa so pripotovali iz vseh delov Nove Zelandije, da bi opazovali ptice. Reševalci so nesrečo opisali kot tragedijo brez primere, še navaja dpa.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:53 10. September 2022.

    Delfini napadajo plavalce, zelve plavalke, kiticolne. Bi rekel, da je podvodni svet zacel revolucijo zoper tirana

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.