Tragičen konec srečanja plemen

Foto: Žurnal24
Srečanje sunitskih plemen je tragično prekinil samomorilski napad, v katerem je umrlo najmanj 30 ljudi.
Oglej si celoten članek

Napad se je zgodil v petek popoldne približno 25 kilometrov jugozahodno od Bagdada. Po dosedanjih podatkih je umrlo najmanj 30 ljudi, več kot 110 je ranjenih.

Pripadniki sunitskih plemen so se srečali na kosilu, ki je bilo del prizadevanj za spravo med plemeni. Na področju, kjer živijo večinoma Suniti, je včasih imela velik vpliv Al Kajda, sedaj pa je nadzor v rokah skupine Sinovi Iraka.

V ločenem napadu na kontrolni točki v regiji Jurf Al-Šakar sta umrla dva člana skupine Sinovi Iraka, štirje so bili ranjeni. Na kontrolni točki, ki je od Bagdada oddaljena približno šestdeset kilometrov, jih je napadel oborožen moški, so sporočile oblasti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.