Tragično: Po tornadu življenje izgubila dvomesečna dojenčica

Foto: Facebook Foto: Facebook Foto: Facebook
Njen brat ne potrebuje več bolnišnične oskrbe.
Oglej si celoten članek

Tornadi, ki so pred dnevi prizadeli šest ameriških zveznih držav, so po zadnjih podatkih terjali najmanj 88 življenj, od tega 74 v najbolj prizadeti zvezni državi Kentucky. Ena najmlajših žrtev uničujočih tornadov je dvomesečna dojenčica.

Oaklynn Koon je v ponedeljek zjutraj podlegla poškodbam, sta v objavi na Facebooku razkrila njena starša Douglas in Jackie. "Vsaj vem, kdo bo pazil nate tam zgoraj namesto mene. Moj oče," je Douglas zapisal v objavi, v kateri se vidi drobna roka svoje hčerke v svoji. "Bog, to se ne zdi resnično."

Dekličina družina je potrdila njeno smrt tik preden je včeraj guverner Kentuckyja Andy Beshear objavil uradne številke smrtnih žrtev, ki so bile stare vse do 86 let. Še vedno pa po njegovih besedah pogrešajo 109 ljudi, tako da končno število žrtev verjetno še nekaj časa ne bo znano. Na tisoče ljudi je medtem ostalo brez strehe nad glavo.

Oaklynn je preživela dva dni v bolnišnici, potem ko je tornado pozno v petek opustošil mesto Dawson Springs. Družina se je skrivala v kopalnici, nato pa jih je moč tornada premaknila na sosednje zemljišče. Pri tem je uničilo njihovo hišo, so povedali njeni starši. Oaklynn je bila kmalu zatem hospitalizirana skupaj s starejšim bratom Dallasom, ki so ga v nedeljo odpustili.

Deklica je v bolnišnici doživela več napadov, zdravniki pa menijo, da jo je morda zadela tudi možganska kap. "Sploh ne izgleda dobro. Stroji jo ohranjajo pri življenju. Njena glava je zelo otekla. Nima aktivnosti," so povedali njeni starši le nekaj ur pred njeno smrtjo.

Tornadi opustošili tudi drugod

Chris Smiley, župan Dawson Springsa, je v nedeljo ocenil, da je tornado uničil 75 odstotkov njihovega majhnega mesta.

Tornadi so bili uničujoči tudi v drugih delih ZDA, kjer je življenje prav tako izgubilo nekaj ljudi. Je pa bilo manj žrtev v tovarni sveč v Mayfieldu, kot je sprva kazalo. V času nesreče je v tovarni, ki jo je tornado uničil, delalo 110 ljudi. Osem jih je umrlo, osem jih pogrešajo, medtem ko jih je 94 nesrečo preživelo. V skladišču družbe Amazon na jugu zvezne države Illinois pa je umrlo šest delavcev.

Tornadi so v petek pustošili še po zveznih državah Tennessee, Arkansas in Missouri, pa tudi Mississippiju, vendar od tam ne poročajo o žrtvah.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:44 14. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.