Trčila tanker in tovorna ladja

Foto: Žurnal24 tanker_2311
Pri Singapurju sta trčila tovorna ladja MT Waily in tanker Bunga Kelana 3, v morje pa se je izlilo že nekaj tisoč litrov nafte.
Oglej si celoten članek

V singapursko ožino se je izlilo okoli dva tisoč litrov nafte, reševalci pa se trudijo zajeziti razlitje. Do trčenja je prišlo davi po lokalnem času oziroma v ponedeljek zvečer po srednjeevropskem času.

Pri trčenju se je na tankerju, registriranem v Maleziji, poškodoval eden od rezervoarjev za nafto, zaradi česar se v morje izlivajo velike količine nafte.

Nesreča se je zgodila v Singapurski ožini, ki velja za eno najbolj prometnih in pomembnih poti za ladje na svetu. Ranjenih v nesreči ni bilo, tudi promet skozi ožino poteka nemoteno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.