Trenutek, ko morski psi napadejo podmornico

Posnetek, ob katerem vam zastane dih.
Oglej si celoten članek

Videoposnetek, v katerem morski psi napadejo podmornico, je bil narejen za dokumentarno oddajo Modri planet II. V le nekaj dneh je postal zelo viralen, saj si ga je samo na YouTubeu ogledalo prek milijona ljudi. 

Posnetek! V Jadranu opazili velikega belega morskega psa

V Jadranu 30 vrst morskih psov V Jadranskem morju 30 vrst morskih psov

Posnetek je narejen iz podmornice, ki se je spustila na globino 750 metrov, morski psi, katerih dolžino so snemalci v kabini ocenili na preko šestih metrov, napadajo svoj plen, nato pa večkrat zadanejo v podmornico. 

Četudi je ta zaščitena z debelim steklom, so člani ekspedicije vseeno nekoliko prestrašeni. 

"Si videl, poriva nas," pravi eden izmed njih. "Podmornica je zelo trdna, a sem malo prestrašen, tako veliki in močni so."

Potem ko so ugotovili, da podmornica ni njihova konkurenca, so se obrnili k svojemu plenu. 

Morskega psa šestoškrgarja (Hexanchus griseus ) najdemo tudi v globjih predelih Jadrana.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.