Trenutek smrti: bomba padla naravnost v odprtino!

Foto: Epa
Foto: Epa
Vojna v Ukrajini vsak dan zahteva številne žrtve. Nekateri primeri so ujeti v objektiv.
Oglej si celoten članek

Največ pozornosti so trenutno deležni boji na jugu Ukrajine. Najbolj zahtevno stanje za ruske sile je na območju okoli Limana, Kupjanska in na črti med Mikolajivim in Krivim Rogom, navaja ruska tiskovna agencija Tass.

Veliko vojnih prizorov se v digitalni dobi znajde na svetovnem spletu. Nekateri detajli spopadov so zelo zgovorni in kažejo na neizprosen boj na obeh straneh.

V torek je vzniknil posnetek, na katerem je moč videti eksplozivno telo, poslano iz ukrajinskega drona. Bomba je zadela rusko oklepno vozilo serije BMP-2, izstrelek je skozi odprto loputo zletel naravnost v notranjost oklepnika.

Ukrajinska vojska je po trditvah ruskih okupacijskih oblasti v bližini Hersona zbrala več deset tisoč vojakov za osvoboditev mesta. Vodja teh oblasti, guverner Vladimir Saldo je zato napovedal evakuacijo približno 50.000 ljudi z desnega brega reke Dneper na levega, ki naj bi se medtem že začela.

Zaenkrat so razmere sicer stabilne in morebitna ukrajinska ofenziva se še ni začela, je danes po poročanju ruske državne tiskovne agencije Tass glede situacije v Hersonu dejal namestnik Salda Kiril Stremusov.

Ruski vojaki na desnem bregu reke Dneper, ki teče skozi regijo Herson, so zdaj v veliki meri odrezani od sveta. Vodja tamkajšnjih ruskih okupacijskih oblasti Saldo je zato napovedal evakuacijo civilistov z desnega brega reke na levega, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Video Neverjetno: izstreljenega pilota našli na parkirišču!

Kijev obtožuje Moskvo, da v napadih na cilje v Ukrajini uporablja brezpilotna letala iranskega porekla. Rusija to sicer zanika. Prav tako to zanikajo v Teheranu in pozivajo ukrajinske oblasti k pogovorom o teh "neosnovanih trditvah".

Ameriški lovci F-16 so v mednarodnem zračnem prostoru blizu Aljaske v ponedeljek prestregli ruska bombnika, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v torek sporočilo Severnoameriško poveljstvo zračne obrambe (NORAD). Čeprav so ruska letala prestregli v času napetih odnosov med Washingtonom in Moskvo, je NORAD poudaril, da ruskih bombnikov niso obravnavali kot grožnje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 23:06 20. Oktober 2022.

    Prestregli ruske AN 95 ? Dejte no mal premisliti , predno pišete pizdarije !! Od mene toliko ! Kar se …

  • 20:32 20. Oktober 2022.

    Saj je vseeno čigav oklepnik je to bil... očitno je le da nekateri pisci fetiširajo in jih rajca uničevanje in …

  • 18:10 20. Oktober 2022.

    A se iz dotičnega posnetka da razbrati, ali gre za ukrajinski ali ruski tank? Na kakšnem drugem portalu sem že …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.