Treslo tudi ob obali Papue Nove Gvineje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vzhodno obalo Papue Nove Gvineje v Tihem oceanu je stresel močan potres z magnitudo 7,5, je izmeril ameriški geološki inštitut.
Oglej si celoten članek

Epicenter potresa je bil 75 kilometrov jugozahodno od mesta Panguna na otoku Bougainville in na globini 32 kilometrov. Streslo se je ponoči, ob 23:27 po lokalnem času.

Center za opozarjanje pred cunamiji v Tihem oceanu (PTWC) je izdal opozorilo za Papuo Novo Gvinejo in Salomonove otoke, kasneje pa ga je že preklical. O škodi še ne poročajo.

Na istem območju je pred 12 urami zemljo stresel potres z magnitudo 6,6, ki pa po vsej verjetnosti ni povzročil škode ali žrtev. V zadnjih dneh se tam ves čas tresejo tla. 11. aprila se je streslo kar dvakrat, z magnitudama 7,1 in 6,5. od takrat pa so izmerili najmanj 45 potresnih sunkov, z najmanjšo magnitudo 4,5.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.