Trgovine določile poseben nakupovalni čas za upokojence in invalide

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Boj proti koronavirusu. S posebnim urnikom želijo pomagati starejšim občanom, ki spadajo v rizično skupino ljudi, pri kateri je verjetnost zapletov zaradi okužbe s koronavirusom višja.
Oglej si celoten članek

Koronavirus ne izbira žrtev. Zaradi njega umirajo mlajši in starejši, smrtnost pa je precej višja v starostni skupini nad 70 let, tudi zato, ker večina starostnikov boleha za kroničnimi boleznimi.

V Avstraliji sta zato dve trgovski verigi, Woolworths in Coles, določili poseben urnik nakupovanja, s katerim želijo upokojencem in invalidom omogočiti nakupovanje v manjši gneči. V trgovinah Woolworths bodo tako upokojenci in invalidi lahko vsak dan v miru nakupovali med 7. in 8. uro zjutraj, v prodajalnah Coles pa med 8. in 9. uro zjutraj. Ob vstopu v trgovino bodo morali pokazati upokojensko oziroma invalidsko kartico. 

Za ta korak so se odločili tudi zato, ker so se ljudje v prodajalnah prepirali zaradi toaletnega papirja. "S tem ukrepom bomo starejšim in invalidom dali priložnost, da v manjši gneči pridejo do najnujnejših stvari,“ pravijo pri Woolworths.

O podobnem ukrepu sedaj razmišljajo tudi druge trgovine v Avstraliji.

V Avstraliji je za virusom umrlo že 5 ljudi.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:29 16. Marec 2020.

    KAJ PA NAŠI BRATJE V ARGENTINI

  • 12:12 16. Marec 2020.

    Draga novinarka Ir.K., a res mislite, da je pametno "bombardirati" ljudi z brezveznimi informacijami o ukrepih v AVSTRALIJI??? Gotovo se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.