Tri bombe in obkoljena tržnica

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V mestu Tarin Kowt na jugu Afganistana so samomorilski napadalci trosili smrt s tremi bombami, sledil je napad na tržnico. Med žrtvami so predvsem civilisti.
Oglej si celoten članek

Iz Afganistana poročajo o treh samomorilskih bombnih napadih v mestu Tarin Kowt na jugu države. Sledil jim je napad na glavno tržnico z vseh strani, a so posebne enote razbile obroč. Ubitih je bilo najmanj 22 ljudi, 40, predvsem civilistov, je bilo ranjenih, poroča BBC. Napadi so se zgodili v bližini državnih uradov in prostorov radija ter televizije, med žrtvami so tudi poročevalci. "Videti je kot sodni dan. Ljudje vsak dan prihajajo na tržnico, danes pa od tu odnašajo mrtve in ranjene družinske člane. Povsod je kri, dim od eksplozij. Vsi so zbežali," je dogodek opisal Mohammad Dadu, mesar na tržnici. Odgovornost za napad so prevzeli talibani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.