Tri žrtve vremena

Foto: Žurnal24 Otoplitev smo v zadnjih dneh občutili tudi pri nas. (Foto: Shutterstock)
V Osijeku so zaradi spremembe vremena umrle tri osebe. Nenavadno visoke temperature za mesec januar bodo največ težav povzročale kroničnim bolnikom.
Oglej si celoten članek

Vzrok smrti pri vseh treh osebah je bila možganska kap. V splošni bolnišnici so sprejeli okoli dvajset ljudi, ki so kazali simptome možganske kapi ali predinfarktnega stanja, poročajo hrvaški mediji. V Osijeku se je namreč temperatura v enem dnevu dvignila z -7 stopinj na +7 stopinj Celzija.

Povečano število intervencij so opravili tudi zagrebški zdravniki. Med tistimi, ki so iskali pomoč, je bilo največ kroničnih bolnikov.

Zaradi nenadne otoplitve – v Delnicah so namerili 16 stopinj Celzija – bodo ljudje lahko tudi v prihodnjih dneh imeli težave. Pojavljali se bodo glavoboli in razdražljivost, temperaturne spremembe pa bodo najbolj vplivale na kronične bolnike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.