Trinajstletnik rešen po petih dneh

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Po petih dneh turski reševalci izpod ruševin uspeli potegniti živega 13-letnega fanta.
Oglej si celoten članek

Upanja, da bi našli še veliko preživelih po potresu v Turčiji, je vse manj, saj so se tla z magnitudo 7,2 stresla že pred petimi dnevi.

Eden od velikih srečnežev, ki mu je uspelo preživeti tako dolgo, je 13-letni Ferhat Tokay, ki so ga v mestu Erics potegnili izpod ruševin po več kot sto urah. Odpeljali so ga v bolnišnico, le nekaj ur pred njim so rešili tudi 18-letnika: njuno preživetje je nekoliko ohrabrilo prizadete v potresu.

V ruševinah so skupno našli 180 preživelih.

Foto: Reuters Reševanje v Turčiji

Pomoč prihaja prepočasi

Vsi, ki so ostali brez strehe nad glavo, se pritožujejo, da pomoč prihaja zelo počasi. Še vedno ni dovolj šotorov, temperature pa so izredno nizke, dežuje in sneži. Na obrobju mesta Erics so zrasla šotorska naselja, številni pa so več ur čakali v vrsti, vendar so na koncu slišali le, da je šotorov zmanjkalo.

Število žrtev se je povzpelo na 535.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.