Trump in Kim določila datum

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Datum in kraj srečanja med Donaldom Trumpom in Kim Jong-unom sta določena.
Oglej si celoten članek

"Zdaj imamo datum in imamo kraj, kmalu ju bomo sporočili," je novinarjem v Beli hiši pred odhodom na obisk v Teksas dejal ameriški predsednik Donald Trump. 

Ameriški predsednik je v ponedeljek ocenil, da bi bil primeren kraj za njegovo srečanje s severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom demilitarizirano območje med Severno in Južno Korejo, kot možno lokacijo zgodovinskega srečanja pa je omenil tudi Singapur. V zvezi z datumom srečanja pa so največkrat omenjali junij.

Foto: Epa Donald Trump

Danes pa se je Trump odzval na pisanje časnika New York Times, da je od Pentagona zahteval, naj preuči možnosti za zmanjšanje ameriških sil v Južni Koreji. Ta naj bi bila del pogajanj s Severno Korejo. Kot je dejal, trenutno ni govora o zmanjšanju števila ameriških vojakov v Južni Koreji, a dodal, da bi na dolgi rok "želel prihraniti nekaj denarja".

Trump se bo s Kimom sešel po zgodovinskem srečanju severnokorejskega voditelja z južnokorejskim predsednikom Moon Jae-inom. Na vrhu pred tednom dni sta se Kim in Moon zavezala k popolni denuklearizaciji Korejskega polotoka in dogovorila, da bosta državi našli mirovni režim za končanje vojne.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:03 6. Maj 2018.

    Kim Džong Un naj Krampu postavi zahteve in naj mu obenem pove, da se s teroristi ne pogaja! Predvsem pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.