Trump naj bi hudo užalil Merklovo

Foto: Epa Donald Trump na vrhu skupine G7 Foto: Epa Donald Trump na vrhu skupine G7
Očitno je bilo, da se ne spoštujeta, pravi očividec.
Oglej si celoten članek

Ameriška televizija CBS poroča, da je bil njen dopisnik Ian Bremmer na zadnjem vrhu skupine sedmih najrazvitejših držav sveta (G7) v Kanadi priča precej nenavadnemu dogodku. Ameriški predsednik Donald Trump naj bi nemški kanclerki Angeli Merkel na mizo vrgel bonbona, s pripombo, da ne bo rekla, da ni nikoli dobila nič od njega.

To naj bi se zgodilo, ko sta Merklova in kanadski premier Justin Trudeau pritiskala na Trumpa, naj le podpiše skupno izjavo vrha G7 in se zaveže spoštovanju mednarodnih pravil.

Trump je sedel s prekrižanimi rokami in mu ni bilo všeč, da sta se oba spravila nanj, a se je sčasoma strinjal in dejal, da bo izjavo podpisal. Nato je vstal, segel z roko v suknjič, prinesel na dan dva bonbona starburst, ju vrgel na mizo in dejal: "Evo Angela, da ne boš rekla, da ti nisem nikoli nič dal."

Bremmer poroča, da je bilo povsem jasno, da se voditelja med seboj sploh ne spoštujeta. Trump je kasneje na daljavo iz Singapurja jezno odstopil od skupne izjave, ker mu ni bila všeč novinarska konferenca kanadskega premierja po vrhu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 19:07 21. Junij 2018.

    Sam da je NI.. važni je natolcevanje: naj bi jo..

  • 16:52 21. Junij 2018.

    DUMB &TRUMP

  • 14:38 21. Junij 2018.

    Bolj bi mu odgovarjalo, če bi se pisal TRAMP!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.