Trump ni obljubil, da bo priznal izid volitev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Donald Trump na zadnjem soočenju zavrnil obljubo o priznanju izida ameriških predsedniških volitev
Oglej si celoten članek

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump na zadnjem televizijskem soočenju z demokratko Hillary Clinton ni hotel potrditi legitimnosti volilnega procesa v ZDA in prav tako ni hotel obljubiti, da bo sprejel volilni izid ne glede na zmago ali poraz. Svojo nasprotnico je poleg lažnivke označil še kot zoprno žensko.

Ti dve zadevi sta se najbolj vtisnili v spomin komentatorjem in analitikom ameriških televizij takoj po koncu soočenja v Las Vegasu, ki ga je organizirala televizija Fox News.

"To je brez primerjave v zgodovini naše države. Noben predsedniški kandidat doslej še ni postavljal pod vprašaj legitimnosti naših volitev," je izjavil republikanski strateg Steve Schmidt na televiziji MSNBC.

"To vam bom povedal takrat. Držal vas bom v negotovosti," je na vprašanje voditelja Chrisa Wallaca Američanom odgovoril Trump. Po soočenju so začele nanj nemudoma deževati kritike tako od demokratov kot tudi republikancev.

Soočenje, ki po mnenju analitikov ni spremenilo trenda kampanje v smeri zmage demokratske kandidatke, se je začelo presenetljivo umirjeno, čeprav se kandidata tudi tokrat nista rokovala.
Uvodoma sta odgovarjala na vprašanja o vrhovnem sodišču, katere člane imenuje predsednik. Za Trumpa je najpomembneje, da vrhovno sodišče brani pravico Američanov do orožja, za Clintonovo pa, da sprejema odločitve v korist ljudi in ne korporacij ali bogatašev.

Foto: Žurnal24 Donald Trump Hilary Clinton

Clintonova je zagotovila, da bo imenovala sodnike, ki bodo ščitili pravico žensk do splava, Trump pa ni hotel naravnost povedati, da bo imenoval sodnike, ki bodo to pravico odpravili, ampak je govoril o tem, da Clintonova podpira splav v devetem mesecu nosečnosti, ko trgajo otroka iz maternice.

Kandidatka je govorila o tem kako težke so odločitve za splav in zatrdila, da noče vpletanja države vanje, proti prepovedi splava v pozni nosečnosti pa je glasovala vedno, ko republikanci v kongresu niso zagotovili izjeme v primeru ogroženosti življenja nosečnice.

Soočenje se je kasneje sprevrglo v medsebojne obtožbe v slogu prejšnjih soočenj in Trump je uprizoril podobno predstavo kot na prvem na univerzi Hofstra, ko je nasprotnici skakal v besedo ter kot na drugem v St. Louisu, ko jo je zmerjal z lažnivko.

Tokrat je dodal še mnenje, da je zoprna ženska, ko je razlagala, da bodo pod njenim vodstvom bogati kot sta onadva plačali več davkov ter mimogrede navrgla, da razen v primeru, če Trump spet ne bo našel načina, da se temu izogne tako kot doslej.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 08:22 22. Oktober 2016.

    JANŠIN PAJDAŠ

  • 18:44 21. Oktober 2016.

    Nič nimam pa proti temu, da bi kandidirala njegova žena - v Sloveniji!

  • mph
    14:28 20. Oktober 2016.

    Seveda se spomnimo. Upam, da se tudi spomniš, da pa je te stroje za glasovanje proizvajal grmičkov bratec. :-)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.