Trupla po ulicah vlekli z motorji

Foto: Reuters Plestinci vlečejo trupla z motorjem Foto: Reuters Plestinci vlečejo trupla z motorjem Foto: Reuters Plestinci vlečejo trupla z motorjem Foto: Reuters Plestinci vlečejo trupla z motorjem Foto: Reuters Plestinci vlečejo trupla z motorjem Foto: Reuters Plestinci vlečejo trupla z motorjem Foto: Reuters Plestinci vlečejo trupla z motorjem
Grozovito izživljanje Palestincev nad trupli domnevnih izraelskih vohunov. Napoved prekinitve ognja postavlja na laž vse hujše nasilje.
Oglej si celoten članek

Šest moških, ki so jih obtožili, da vohunijo za Izrael, so privezane na motorje vlekli po ulicah Gaze. V severnem delu mesta so vseh šest hkrati ustrelili.

Grožnja s kopenskim napadom ne pojenja

V Gazi kljub izjavam nekaterih diplomatov nasilju ni videti konca.  V novem izraelskem zračnem napadu je danes umrlo najmanj pet ljudi, s čimer se je število smrtnih žrtev ofenzive na območje, ki jo je judovska država začela v sredo, povzpelo na 121. Ranjenih je bilo več kot 900 ljudi.

Izrael za zdaj kljub grožnjam na Gazo ni sprožil kopenske ofenzive. To pa strahov o možnosti tovrstnega posredovanja ni odpravilo, okrepili pa so jih letaki, ki jih je danes na mesto Gaza odvrglo izraelsko letalstvo.

V letakih Izrael prebivalce poziva, naj takoj zapustijo svoje domove in se premikajo proti središču mesta, pri čemer navaja tudi ceste, ki naj se jim izognejo.

Kdo še verjame besedam o koncu

Egiptovski predsednik Mohamed Mursi je sicer napovedal, da se bo izraelska agresija na območje Gaze končala še danes, posredovanje Kaira pa bo že v nekaj urah dalo pozitivne rezultate.

Neimenovani predstavnik Hamasa je medtem razkril, da so vodja Hamasa Haled Mašal in njegovi pogajalci trenutno na pogovorih z vodjo egiptovske obveščevalne službe Mohamedom Šehato in da ni "skrivnost, da smo tik pred dogovorom". Dodal je, da Hamas še vedno vztraja, da mora Izrael prekiniti šestletno blokado Gaze.

Viri pri Hamasu in Islamskemu džihadu so nekaj ur kasneje, podobno kot Mursi, obelodanili, da bodo še drevi v Kairu razglasili prekinitev ognja. Po navedbah nekega predstavnika Hamasa naj bi prekinitev ognja razglasili ob 20. uri po srednjeevropskem času.

V Izraelu Mursijevih izjav niso želeli komentirati. Je pa izraelski premier Benjamin Netanjahu danes vodstvo Hamasa z referencami na Biblijo opozoril, da morajo izbrati med mirom ali "Davidovim mečem", uperjenim proti tistim, ki želijo Izraelce izruvati iz njihove dežele. Ob tem je dodal, da so uničili že več tisoč raket, uperjenih proti judovski državi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 17:08 22. November 2012.

    Ne rabi se več začet vojskovat z živalmi-ta vojna že od nekdaj traja.Miljarde živali imamo zaprtih po koncetracijskih taboriščih in …

  • 17:05 22. November 2012.

    ma ne žali živali!Človek ne bo nikoli niti žival mogel bit,ker je hudoben in to zavestno.

  • 14:43 21. November 2012.

    Divjaki. So narodi na svetu, ki v miru ne znajo živeti. Izdelovalcem in prodajalcem orožja, pa to še kako odgovarja.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.