Truplo vaba za varnostne sile

Foto: Žurnal24
Na obrobju mesta Pešavar na severozahodu Pakistana je bilo v eksploziji avtomobila bombe ubitih najmanj osem ljudi, od tega sedem pripadnikov varnostih sil.
Oglej si celoten članek

Napadalci so s truplom v avtomobilu privabili policisti k nastavljeni bombi.  © Reuters

 
Prebivalci vasi Badaber so obvestili policijo o sumljivem avtomobilu, v katerem je bilo truplo moškega. Ko so se policisti vozilu približali, je eksplodiralo. Pri tem je bilo ubitih pet policistov, dva pripadnika paravojaških enot in mimoidoči pešec.

Po navedbah policije je bomba vsebovala več kot 30 kilogramov eksploziva, sprožena pa je bila s daljinskim upravljavcem.

Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, so pa talibanski skrajneži na območju izvedli že vrsto napadov.

V ločenem bombnem napadu na območju Dara Adam Kheil južno od Pešavarja je obcestno eksplozivno napravo razneslo, ko se je mimo pripeljal vojaški konvoj. Umrla sta dva mimoidoča, šest vojakov pa je bilo ranjenih.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.