Tudi iz BIH prihajajo skrb vzbujajoči podatki

Foto: Epa
Foto: Epa
Iz Bosne in Hercegovine poročajo o velikem poslabšanju o številu obolelih za covidom-19.
Oglej si celoten članek

V Bosni in Hercegovini so v zadnjih 24 urah potrdili rekordnih 310 okužb z novim koronavirusom. Umrla pa sta še dva bolnika s covidom-19.

V državi so v zadnjem dnevu opravili nekaj več kot 1700 testiranj na novi koronavirus in potrdili 310 okužb. 196 primerov so zabeležili v Federaciji BiH, 114 pa v Republiki srbski, na spletu poroča regionalna televizija N1. Največ primerov so potrdili v Sarajevu, in sicer 72.

V zadnjem dnevu sta v BiH umrla še dva bolnika s covidom-19, eden v Sarajevu, eden pa v Banjaluki.

Foto: Epa Bosna in Hercegovina koronavirus

V Federaciji BiH so doslej vse skupaj potrdili 3320 okužb z novim koronavirusom, 1425 ljudi je okrevalo. Aktivnih okužb je 1882. Vse skupaj pa je covid-19 zahteval 73 življenj. Tamkajšnji krizni štab je zaradi poslabšanja epidemiološke slike ljudem priporočil, naj se izogibajo javnim zbiranjem in omejijo svoje gibanje.

V Republiki srbski pa so doslej potrdili 3032 okužb, umrlo pa je 138 ljudi. Z inštituta za javno zdravje Republike srbske so sporočili, da porast okužb v zadnjem dnevu pomeni "veliko poslabšanje v številu obolelih." Vse so pozvali, naj spoštujejo ukrepe.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:50 10. Julij 2020.

    In zakaj ustašoti ne zaprejo meje s to zaraženo državo?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.