Tudi Švedska v obvezno vojaščino

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vlada na Švedskem naj bi po pričakovanjih danes objavila, da ponovno uvaja obvezno služenje vojaškega roka. Kot navajajo tamkajšnji mediji je eden od razlogov ta, da je porušena varnostna situacija na Baltiku.
Oglej si celoten članek

Vlada na Švedskem je leta 2010 ukinila obvezno služenje vojaškega roka; aktualna vlda naj bi ga z današnjim dnem ponovno uvedla . "V kolikor si želimo polne in pripravljene vojaške enote, ne bo zadostovala le prostovoljna vojaščina, takšen sestav mora dopolniti obvezno služenje vojaškega roka," je za javno švedsko televizijo povedal obrambni minister Peter Hultqvist.

Švedski mediji pišejo, da se pričakuje, da bo že s prihodnjim letom okrog štiri tisoč švedskih fantov in deklet obvezno moralo služiti vojaški rok.

Predlog je podprla švedska opozicija in tudi javnost. Kar tri četrine državljanov naj bi podpiralo obvezno vojaščino.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:06 2. Marec 2017.

    multi kulti ni problem..ruski politiki so že nakazali kaj vse bo velika mati rusija...in resnično trofazni nikoli nebodo popustili do …

  • 12:02 2. Marec 2017.

    A Švedom je začelo prpo stiskat..... itak, prav jim je. Multi kulti že ima dodano vrednost.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.