Tudi takšen vpliv imajo covid ukrepi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Število obravnavanih težjih kaznivih dejanj je na tržaškem bilo v obdobju 2019-20 za kar 17,5 odstotka nižje kot v obdobju 2018-19.
Oglej si celoten članek

Po poročanju Primorskega dnevnika so na upad nekaterih kaznivih dejanj na tržaškem vplivali predvsem ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

Novica se sicer navezuje na petkovo odprtje novega sodnega leta, ki je zaradi koronavirusnih razmer v osrednji dvorani tržaškega višjega sodišča potekalo v okrnjeni obliki.

Slovenija "Dovolj je! Otrokom so vzeli otroštvo, posledice bodo katastrofalne"

V porastu spletne prevare

"V porastu pa so bile lani prevare po spletu, kazniva dejanja, povezana z nedovoljenim prometom s prepovedanimi drogami, zloraba drog med mladoletniki in medvrstniško nasilje," še naštevajo. 

Število odprtih oziroma nerešenih zadev na sodiščih je ostalo precejšnje zaradi kroničnega pomanjkanja administrativnega kadra.

Svet Novo v primeru streljanja na Hrvaškem

anja.scuka@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.