Tudi v Nemčiji prva žrtev

Foto: Žurnal24 Poplave Nemčija Köln Foto: Žurnal24 Poplave Nemčija Köln Foto: Žurnal24 Poplave Nemčija Köln Foto: Žurnal24 Poplave Nemčija Köln Foto: Žurnal24 Poplave Nemčija Köln Foto: Žurnal24 Poplave Nemčija Köln Foto: Žurnal24 Poplave Nemčija Köln Foto: Žurnal24 Poplave Nemčija Köln Foto: Žurnal24 Poplave Nemčija Köln Foto: Žurnal24 Poplave Nemčija Köln Foto: Žurnal24 Poplave Nemčija Köln Foto: Žurnal24 Poplave Nemčija Köln
V Nemčiji je otoplitev stopila sneg in povzročila močne poplave. V Avstraliji še poplave zaradi hudournikov.
Oglej si celoten članek

Reke so zaradi topljenja snega v mnogih nemških mestih prestopile bregove. Poplavljenih je več mest, med drugim tudi Bonn in Köln. Vode so terjale tudi že prvo smrtno žrtev – iz vode so potegnili mrtvega kajakaša. Še vedno pa iščejo moškega, ki ga je voda odnesla v avtomobilu.

Fotografije poplav v Nemčiji si lahko ogledate tukaj.

Strokovnjaki za poplave krivijo rekordne količine snega, ki se zaradi hitre otoplitve topijo. Gladine rek sicer že upadajo, vendar pa so v prihodnjih dneh zopet napovedane padavine in dodatno topljenje snega.

V Avstraliji štiri žrtve
Severovzhodno Avstralijo so prizadele še hudourniške poplave, ki so v kraju Toowoomba z okoli 90 tisoč prebivalci dobesedno odplaknile vse pred seboj. Po dosedanjih podatkih so podivjane vode terjale najmanj štiri smrtne žrtve, med njimi dva otroka. Število mrtvih utegne še narasti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.