Turista napadel polarni medved

Foto: EPA Turista napadel polarni medved Foto: EPA Turista napadel polarni medved Foto: EPA Turista napadel polarni medved Foto: EPA Nevarnost medveda Foto: EPA Turista napadel polarni medved Foto: EPA Turista napadel polarni medved
Hotel je videti popolni sončev mrk, a je zaradi napada pristal v bolnišnici.
Oglej si celoten članek

Češkega turista Jakuba Moraveca je med spanjem v šotoru na enem od norveških otokov znotraj arktičnega kroga napadel polarni medved. Na počitnicah je bil skupaj s še petimi prijatelji, na otoku pa so kampirali, ker so hoteli videti popolni sončev mrk.

Po napadu so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Longyearbyenu na otočju Svalbard. Kot poroča Reuters, ga je medved poškodoval po rokah, prsih in obrazu. 

Strah začutil šele po napadu

Moravec je za norveško televizijo povedal, da se počuti dobro. Pojasnil je, da se je ponoči prebudil in v šotoru zagledal medveda. Najprej se je poskušal braniti sam, a medveda je nato iz šotora s puško pregnal njegov kolega, ki je žival ranil. Reševalna ekipa je nato žival na kraju napada ubila.

Napadeni Čeh pravi, da je strah občutil šele po napadu. "V tistem trenutku sem razmišljal samo, kako naj si rešim glavo," je povedal.

Popolni sončev mrk

Sončni mrk na Farskih otokih in otočju Svalbard naj bi si sicer ogledalo več tisoč ljudi, saj je bilo popolni sončev mrk mogoče opazovati le tu. Drugod po Evropi, Afriki in Aziji so ljudje opazovali le delni mrk.

Medved je v kamp prišel skozi ograjo, ki jo je ekipa postavila okoli šotorov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:56 20. Marec 2015.

    . žal mi je le za medota ; praskice na tem buhtlu me niti približno ne ganejo

  • 18:29 20. Marec 2015.

    kretenski folk rine tja, kjer mu ni mesto in potem vedno kratko potegne žival, ki je v bistvu še najmanj …

  • 16:44 20. Marec 2015.

    Zaradi bebavih zijal je moral umreti polarni medved, torej. Krivično. Škoda, da ga ni še bolj zdelal. Ali pa pokončal.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.