Turista umrla zaradi okužbe

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Obdukcija je pokazala vzrok smrti.
Oglej si celoten članek

Smrt britanskega para avgusta v egiptovskem letovišču Hurgada je bila posledica okužbe z bakterijo e.coli, je pokazala obdukcija, ki jo je danes objavilo egiptovsko tožilstvo.

V obdukciji so ugotovili, da je 69-letni John Cooper umrl zaradi "hude okužbe, ki jo je povzročila bakterija e.coli". Njegovo stanje se je še poslabšalo zaradi hipertrofije srca in zoženih koronarnih arterij.

V njegovi krvi so sicer našli tudi alkohol in hašiš, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisali na tožilstvu.

Smrt njegove 64-letne soproge Susan Cooper pa je bila posledica začetka hemolitično-uremičnega sindroma, ki lahko vpliva tudi na žile. Tudi to je verjetno povzročila bakterija e.coli, saj je bivala v isti sobi kot njen mož in jedla enako hrano, so navedli.

Britanska turistična agencija Thomas Cook, s katero sta Britanca potovala, je pretekli teden sporočila, da je neodvisna preiskava, ki jo je naročila, pokazala povišano prisotnost bakterij e.coli in stafilokok v hotelu. Temu so pripisali povečano število obolelih med gosti.

Britanski par je umrl 21. avgusta v hotelu v priljubljenem egiptovskem turističnem letovišču Hurgada. Agencija je zato iz hotela preventivno evakuirala vse svoje stranke.

Okužba 11-letnica umrla zaradi okužbe z meningokoko

Smrtni primer Morje je polno nevarnih bakterij in parazitov

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.