Turiste so evakuirali, požar omejili

Foto: 24sata
Foto: 24sata
V osrednji Dalmaciji je zgodaj zjutraj izbruhnil velik požar, med kraji Gornji Tučepi in Podgora. Zaprt je bil promet na Jadranski magistrali. Širjenje ognja so ustavili šele popoldne, vendar ga še niso pogasili.
Oglej si celoten članek

Gasilskim službam je popoldne uspelo zaustaviti širjenje požara, vendar pa ga še nimajo pod nadzorom. Ob tem vzpostavljajo tudi varnostna območja, s katerimi želijo preprečiti ponovno širjenje proti Podgori, poroča STA.

Požar gasijo s tremi gasilskimi letali, na terenu je okoli 250 gasilcev iz splitsko-šibeniške županije. 

Evakuirali turiste in del prebivalcev

Hrvaški mediji navajajo, da je situacija na terenu izredno težka. Pogorelo naj bi tudi nekaj objektov, gasilci pa so zaradi dima iskali zdravniško pomoč. Foto: 24sata Požar v Makarski

Prebivalce na območjih, kjer je gorelo, so evakuirali, Tučepi in Podgora sta ostala brez elektrike. Umaknili so goste iz hotela Sirena, pred katerim so gorele palme, in del prebivalcev Podgore.

Ko so se razmere umirile, so se domačini in gostje lahko vrnili. Odprli so tudi jadransko magistralo, a nekatere druge ceste ostajajo zaprte.

Ogrožen je bil naravni park

Požar naj sicer ne bi ogrožal hiš, se je pa usmeril proti Naravnem parku Biokovo. Zaradi burje se požar hitro širi. 

Zaprta je jadranska magistrala, na jug je mogoče priti le po avtocesti preko Baške vode in tunela Svetega Jurija do Ploč.  Foto: 24sata Požar v Makarski

Po navedbah hrvaških medijev je požar izbruhnil okoli 2.25.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:52 18. Junij 2017.

    nikomur nič ne privoščim,ampak glede kako nas šinfajo in zmerjajo,a jih že od 1945 leta njih in yu gor držimo …

  • 15:08 18. Junij 2017.

    Domnevam d je to zaradi odvrženega ogorka... Kdaj bo glupi egoistični kadilski folk ugotovil, da egoistično odmetavanje čikov lahko privede …

  • 14:45 18. Junij 2017.

    A je tole nova vrsta terorističnih napadov po EU,saj tolk požarov v enem mesecu še ni blo nikdar?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.