Turiste v Makarski ogrožale WC odplake

Foto: EPA
Foto: EPA
Morje ob glavni plaži v Makarski, kjer se te dni pražijo tudi številni Slovenci, je skoraj zalila vsebina kanalizacije. K sreči se je končalo le z neprijetnim vonjem.
Oglej si celoten članek

Iz hrvaške Makarske poročajo, da je zaradi zamašitve kanalizacijskega omrežja prišlo do izliva fekalnih vod, ki so v nekem trenutku zapretile celo tamkajšnji mestni plaži. Pristojne službe so še pravi hip ukrepale, da so preprečile onesnaženje, čeprav so bili kopalci opozorjeni na nevarnost. Čeprav do onesnaženja ni prišlo, se je v morju ob plaži pojavila spenjena tekočina in neprijeten vonj, poroča Dalmacija News. 

Kot so ugotovile pristojne službe, je do onesnaženja prišlo, ker je nekdo kar v omrežje odvrgel izolacijsko peno, ki se uporablja pri polaganju parketa oziroma laminata. Pena v velikosti srednje velikega boljerja je zamašila pretok odplakam.

"Očitno je to nekdo napravil namerno, ali pa nima možganov," je dejal župan mesta Tonći Bilić.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.