Turkinje protestirajo s fotografijami smeha

Foto: Twitter račun Eme Watson V posmeh vodilnim, ki pravijo, da smeh na javnosti ni zaželen. Foto: Twitter račun Esfahan Hanim V posmeh vodilnim, ki pravijo, da smeh na javnosti ni zaželen. Foto: Twitter račun Marguerite Stern V posmeh vodilnim, ki pravijo, da smeh na javnosti ni zaželen. Foto: Twitter račun Soul Sister V posmeh vodilnim, ki pravijo, da smeh na javnosti ni zaželen. Foto: Twitter račun Sibel Gul V posmeh vodilnim, ki pravijo, da smeh na javnosti ni zaželen.
Twitter in Facebook so preplavile slike smejočih žensk v protest izjavi, da smeh v javnosti ni spodoben.
Oglej si celoten članek

Turkinje so se po izjavi podpredsednika vlade Bulenta Arinca, da naj se ženske ne smejejo na glas v javnosti množično odzvale na družbenih omrežjih in v protest objavljale fotografije na katerih so nasmejane. Arinc se je namreč pritožil, da v Turčiji vlada "moralna korupcija". Vzorna moški in ženska pa naj bi po njegovem morala imeti občutek sramu in časti.

Esfahan Hanim je poleg svoje nasmejane fotografije pripisala: "Ja, Bulent, smejimo se tebi in Tayyipu! Vidva hipokrita sta bolj smešna od klovnov v cirkusu!" Uporabnica Twitterja Soul Sister je pripomnila, da se ljudje smejijo, za vesoljce pa ne vem. V podporo Turkinjam se je kampanja smeha razširila po vsem svetu, podporo je s svojo sliko izkazala tudi igralka Emma Watson.

Več fotografij si lahko ogledate na Twitterju z oznakama #direnkahkaha in #kahkaha (smeh).

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:21 1. Avgust 2014.

    Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja: http://www.zurnal24.si/pravno-obvestilo#kodeks_komentiranja Uredništvo zurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.