Twitter: Morda smo zlorabili vaše podatke

Foto: Profimedia
V podjetju se zagovarjajo, da del nastavitev, ki so jih nastavili uporabniki, ni deloval pravilno.
Oglej si celoten članek

Družbeno omrežje Twitter je v torek priznalo, da je svoje uporabnike pustilo na cedilu, ko je verjetno brez soglasja delilo osebne podatke posameznikov z oglaševalskimi partnerji. Kot so pojasnili, del nastavitev, ki so jih nastavili uporabniki, ni deloval pravilno.

Uporabniki Twitterja si lahko med nastavitvami sami nastavijo, kakšne podatke so pripravljeni deliti, a so pri Twitterju ugotovili, da ta del nastavitev ni pravilno deloval. Napako so odpravili v ponedeljek, še vedno pa preiskujejo, kdo vse je bil oškodovan.

Foto: Profimedia twitter Priznali so, da so morda z oglaševalskimi partnerji brez soglasja delili podatke uporabnikov, ki so uporabljali mobilno aplikacijo od maja 2018, med drugim informacije o državi in o tem, kako ravnajo z oglasi.

Twitter je še sporočil, da je od lanskega septembra uporabnikom morda kazal oglase, ki so bili osnovani na napravah, ki jih je uporabnik uporabljal, ne da bi dal dovoljenje za to.

"Zaupate nam, da sledimo vašim odločitvam in smo vas razočarali. Žal nam je, da se je to zgodilo in delamo na tem, da se takšna napaka ne bo več ponovila," so sporočili iz podjetja.

Podatki potrošnikov so močno orodje za podjetja, ki se odločajo o tem, kje in kaj oglaševati, da bodo premamili potrošnika.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.