Twitter zaprl 125 tisoč računov

Foto: EPA
Foto: EPA
Skrbniki Twitterja so od sredine lanskega leta zaprli okoli 125.000 računov. Večina računov je bila povezana s teroristično skupino Islamska država.
Oglej si celoten članek

"Kot večina drugih ljudi smo tudi mi pretreseni zaradi teh grozodejstev," so pojasnili na Twitterju. "Takšnega vedenja ne bomo podpirali, kot tudi ne podpiramo kakršnih koli drugih nasilnih groženj," so poudarili. Ob tem so izpostavili, da uporabniki takšnih računov že v osnovi kršijo splošna pravila uporabe omrežja, poroča nemška agencija dpa.

Vse račune in sporočila, povezana z njimi, so pred tem zelo temeljito preučili, v ta namen pa tudi okrepili eno od svojih ekip. Poleg računov, ki so jih zaprli, so zaznali še precej takšnih, ki so ravno tako sporni, a bodo zaenkrat nanje samo bolj pozorni.

Twitter v boju proti terorizmu sodeluje z organi pregona in sodstvom, še poroča dpa.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:46 6. Februar 2016.

    A od gologlavega obrambovca račun so tut zaprli,če ne,bi blo lepo,če bi vsaj njega?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.