Ubijala bomba iz 2. sv. vojne

Foto: Žurnal24 Gasilci in reševalci so bili na delu vso noč. (Foto: Epa)
V eksploziji bombe, ki izvira še iz časov 2. svetovne vojne, v nemškem mestu Göttingen so umrli trije ljudje, še šest je ranjenih, dva huje.
Oglej si celoten članek

Do eksplozije je prišlo med poskusom deaktivacije bombe. Zakaj je bomba odjeknila, še ni znano. Umrli so bili strokovnjaki za deaktivacijo eksplozivnih naprav.

Sedem metrov pod zemljo
Bombo, staro okoli 65 let, ki je bila zakopana sedem metrov pod zemljo, so našli gradbeni delavci. Poklicali so pristojne službe, ki naj bi bombo deaktivirale, a je ta med pripravami eksplodirala. Blizu kraja dogodka so prejšnji teden brez težav deaktivirali podobno bombo.

Foto: Žurnal24

 


Pred načrtovano deaktivacijo so preventivno evakuirali okoli sedem tisoč okoliških prebivalcev  v radiju enega kilometra od nahajališča bombe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.