Ubil pet zaposlenih in sodil še sebi

Foto: Epa
Foto: Epa
V ameriški zvezni državi Wisconsin je strelec v sredo ubil pet zaposlenih v pivovarni Molson Coors, na koncu pa je sodil še sebi.
Oglej si celoten članek

Do zadnjega v vrsti strelskih napadov v ZDA je prišlo v mestu Milwaukee, kjer bodo imeli demokrati, ki se zavzemajo za omejitev pravice do orožja, julija nacionalno strankarsko konvencijo.

Strelski napad je izvedel 51-letni domačin. Lokalna policija navaja, da je šlo za zaposlenega v pivovarni, v kateri je bilo v času napada okrog tisoč ljudi. Poleg petih smrtnih žrtev je bilo tudi več ljudi ranjenih.

Ameriški mediji so poročali, da je bil strelec zaposlen v pivovarni in odpuščen v sredo, nekaj ur pred strelskim napadom. Strelec naj bi ukradel oznako z imenom drugega uslužbenca, se vrnil v pivovarno ter začel streljati.

Podjetje, ki se je do lani imenovalo MillerCoors, je prevzela kanadska pivovarna Molson, ki je začela izvajati varčevalne ukrepe. Sedež podjetja v Severni Ameriki se je preselil iz Denverja v Chicago, načrtovali pa so ukinitev do 500 delovnih mest.

Predsednik ZDA Donald Trump je strelca na novinarski konferenci o koronavirusu v Washingtonu označil za zlobnega morilca in izrazil sožalje žrtvam in njihovim družinam v Milwaukeeju.

Podobnih množičnih strelskih napadov je bilo v ZDA lani 417, pod predsednikom Trumpom pa ni nobene možnosti za ukrepe proti orožju, saj računa na predvolilno podporo orožarskih lobijev v ZDA. Nekaj več možnosti je v primeru izvolitve demokrata na položaj predsednika, kar glede na trenutne obete ni zelo verjetno.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.