Ubil se je zaradi ustrahovanja sošolcev

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Štirinajstletni Jamey Rodemeyer iz ZDA si je zaradi ustrahovanja sošolcev, ker je bil gej, vzel življenje. Pred tem je na spletu več mesecev prosil za pomoč, v zadnjem sporočilu pa se je zahvalil Lady Gaga.
Oglej si celoten članek

Rodemeyer je tako prek spleta sporočal, da so ga sošolci zaradi spolne usmerjenosti ustrahovali in mu grozili, da ga bodo pretepli. Za 14-letnika pa je bilo na koncu najhuje to, da so ga začeli sovrstniki nadlegovati tudi prek spleta.

Pred približno enim letom so na njegovem računu na spletni strani Formspring, ki omogoča objavo anonimnih komentarjev, znanci začeli objavljati nestrpne komentarje, ki so bili usmerjeni proti njemu, poroča Daily Mail.

"JAMIE JE NEUMEN, GEJ, DEBEL IN GRD. MORA UMRETI!" je zapisal eden izmed uporabnikov. Nekdo drug pa: "Vseeno mi je, če boš mrtev. Nikomur ne bo. Zato to kar stori. :-) Zato bo vsak bolj srečen!"

"Nihče me ne posluša"

9. septembra je 14-letnik na socialno omrežje Tumblr zapisal: "Govoril sem, kako so me ustrahovali, ampak nihče me ne posluša. Kaj moram še narediti, da me bodo ljudje poslušali?"

Dan pred tem pa je zapisal: "Nihče v moji šoli se ne trudi, da bi preprečil samomor, medtem ko ste bili vi tisti, ki ste me žalili in me poniževali." Nato je objavil še eno sporočilo, v katerem je omenil, da poteka nacionalni dan v preprečevanju samomorov.

Zahvalil se je Lady Gaga

V soboto zvečer je najstnik objavil besedilo skladbe The Queen od Lady Gaga na svojo Facebook stran. Ob pol dveh zjutraj v nedeljo pa je zapisal še svoje zadnje sporočilo na svoj blog, v katerem je dejal, da se veseli srečanja s svojo babico, ki je pred kratkim umrla in se zahvalil Lady Gaga.

Njegova mati Tracy je za časnik Buffalo News dejala, da je bil sin najbolj prisrčen in prijazen fant in da se je dotaknil src številnih. Povedala je še, da se je o svoji spolni usmerjenosti Jamey spraševal zadnje leto.

Mati je še dejala, da se je hotela z Jameyjem večkrat pogovoriti o njegovih strahovih zaradi ustrahovanja sošolcev, a ji je ta vedno zagotovil, da je z njim vse v redu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:27 22. September 2011.

    Žalostno, pa dajmo se že enkrat naučit živeti in pustiti živeti....Bodi boljši ti !

  • 18:30 22. September 2011.

    Zanimivo, da tako dolgo ni nobeneka komentarja.<br /> Jaz pa vseeno obsojam tako opevano demokracijo in odprto strpno družbo v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.