Ubila in razkosala najprej hčer, nato še sina

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Iran te dni pretresa krut zločin.
Oglej si celoten članek

Iranski par je bil aretiran zaradi omamljenja, umora in razkosanja svojega sina, 47-letnega filmskega režiserja Babaka Khorramdina. Priznala sta, da sta pred leti na enak način umorila tudi svojo hčerko in zeta, piše The Guardian.

Posmrtne ostanke pokojnega režiserja so lokalni policisti odkrili prejšnjo nedeljo, identificirali so ga s pomočjo prstnih odtisov. 

Najprej sta ga omamila, nato pa zadušila, zabodla in razkosala

Iran Khorramdin (74) in Akbar Khorramdin (81) sta policiji povedala, da sta sina najprej omamila, nato pa sta ga zadušila, zabodla in ga razkosala. Po odvzemu prostosti sta zakonca priznala, da sta na enak način ubila tudi svojega zeta pred desetimi in hčerko pred tremi leti.

Javnost je zanimalo, zakaj izginotje para ni sprožilo policijske preiskave. "Ne glede na to, kaj trdi oče, je jasno, da je policija malomarno preiskovala usodo dveh pogrešanih (hčerke Arezo in njenega moža)," je na Twitterju zapisal novinar Maziar Khosravi. Iran in Akbar sta sicer zatrdila, da sta ubila zeta, ker je bil nasilen, hčerko zato, ker je postala odvisna od mamil, sina pa zato, ker je bil samski in je imel razmerja s študenti. 

Koščke pokojnega sina razdelila v tri kovčke

"Ne obžalujem tega, kar sva z ženo storila. Bila sta pokvarjena," je na zaslišanju dejal Akbar in se zahvalil bogu za smrt svojih otrok. Povedal je tudi, kako sta skupaj umorila svojega sina. V petek zvečer naj bi Iran spekla piščanca in ga zastrupila, a Babak ni bil lačen. Hrano je zato spravila v hladilnik, sin jo je pojedel naslednji dan. Ko je Babak omedlel, sta ga privezala na stol, na glavo pa sta mu nataknila plastično vrečo. Akbar ga je nato večkrat zabodel. Sinovo truplo sta odnesla v kopalnico, ga razrezala na koščke in jih razdelila v tri kovčke. Te kovčke sta nato poslala na tri različne lokacije.

Primer je spodbudil intenzivno razpravo v družbi o pravnem sistemu, ki je do staršev, ki ubijejo svoje potomce, relativno prizanesljiv. Ljudi, ki ubijejo svoje otroke, namreč čaka največ 10 let zapora, piše The Guardian.

Kljub temu pa bi lahko bil par vseeno obsojen na smrtno kazen, če bi jima sodili zaradi umora zeta. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 22:53 22. Maj 2021.

    Fajonisti, volite Tanjo Fajon.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.