Ubili visokega poveljnika Hamasa

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
V raketnem napadu so izraelska letala ubila visokega poveljnika Hamasa in poškodovala še sedem ljudi.
Oglej si celoten članek

Palestinsko gibanje Hamas že napoveduje udarec za izgubljenega poveljnika. Izraelci so sicer Hamas napadli po tem, ko so včeraj pripadniki Hamasa z raketami napadli izraelsko mesto Aškelom.

Izraelski premier Benjamin netanjahu je dejal, da je napad na Aškelon, ki ima 125.000 prebivalcev, vzel "zelo zares". Žrtev sicer ni bilo, gmotna škoda pa je bila precejšnja. Župan mesta je rekel, da je bil to najresnejši napad od januarja 2009.

Današnji napad pa je terjal življenje s vrha Hamasa. Issa Batran je bil namreč poveljnik krila v osrednji Gazi in strokovnjak v izdelavi raket. Poškodovani so še nekateri pripadniki Hamasa in civilisti.

(Foto: Reuters)

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.