Ubit polbrat afganistanskega predsednika

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V samomorilskem napadu na jugu afganistanske province Kandahar je bil ubit polbrat tamkajšnjega predsednika Hamida Karzaja.
Oglej si celoten članek

"Lahko potrdim, da je bil Ahmad Vali ubit v svoji hiši," je dejal tiskovni predstavnik guvernerja province Kandahar.

Foto: EPA Ahmad Wali Karzaj

Odgovornost za napad na enega najvplivnejših mož v državi so že prevzeli talibani.

Tiskovni predstavnik talibanov Kari Jusuf Ahmad je pojasnil, da je Ahmada Valija Karzaja na njegovem domu ustrelil njihov tajni agent Mohamed Džan, ki je bil njegov telesni stražar.

"Za nas in ljudstvo je dobra novica, da smo se znebili človeka, ki je zatiral prebivalce Kandaharja," je poudaril tiskovni predstavnik talibanov.

Polbrat afganistanskega predsednika, med drugim vodja sveta province Kandahar, je bil že večkrat tarča poskusov atentatov. Kritiki so mu med drugim očitali, da je agent ameriške obveščevalne agencije Cia ter da je vpleten v trgovino z mamili in druge kriminalne dejavnosti na jugu države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.