Ubit že drugi opozicijski poslanec

Foto: Žurnal24 Nemiri so zahtevali že več sto življenj.
V Keniji so ubili že drugega poslanca v manj kot enem tednu. Opozicijska stranka Oranžno demokratično gibanje je potrdila, da gre za njihovega člana.
Oglej si celoten članek
"Že drugi umor poslanca ODM v štirih dneh je del zarote za zmanjšanje števila poslancev ODM v parlamentu," je ob tem menil predsednik ODM Raila Odinga, ki je prepričan, da gre za politični umor. 

Njegova stranka je na parlamentarnih volitvah minuli mesec osvojila 99 poslanskih mandatov v 210-članskem parlamentu. Odinga trdi, da je Kibaki do zmage na predsedniških volitvah 27. decembra lani prišel z goljufijo.

Zaradi incidenta so odpovedali današnje pogovore med vlado in opozicijo, predsednik komisije Afriške unije Alpha Oumar Konare pa je afriške države pozval, naj ne stojijo križem rok. "Če se v Keniji razplamti državljanska vojna, bo prepozno," je dejal.

Spornim volitvam je sledil val nemirov, ki so zahtevali okoli 700 smrtnih žrtev, okoli 250.000 ljudi pa je v strahu za življenje zapustilo domove.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.