Ubita dva policista, še štirje ranjeni

Foto: EPA
Foto: EPA
Pred policijsko postajo v Trstu je danes prišlo do streljanja.
Oglej si celoten članek

V današnjem streljanju v Trstu sta ranam podlegla dva policista, še štirje so poškodovani.

Huje ranjen je tudi strelec, ki so ga skupaj z bratom pripeljali na policijsko postajo zaradi tatvine skuterja. Na postaji je nato po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA zaprosil, da bi odšel na stranišče, nato pa je policistu izmaknil pištolo in začel streljati.

Izstrelil je šest strelov in ubil dva policista, še štiri pa ranil. Ubita policista sta bila stara 32 in 31 let. Napadalec pa naj bi bil star 28 let.

Napadalca so drugi policisti ustavili še pred kvesturo, kjer je bilo mogoče videti pištolo in tulce. Kot še poroča Primorski dnevnik, je napadalec ležal na tleh in vpil v italijanščini. Brat napadalca je medtem skušal pobegniti, a ni prišel daleč, saj so ga ujeli.

Na prizorišču poteka preiskava, območje pa je zaprto.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:51 5. Oktober 2019.

    ja avtohtoni državljani italije

  • 21:23 4. Oktober 2019.

    "Storilca sta dominikanska državljana", navaja Primorski dnevnik...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.