Učitelj z utežjo tolkel učenca

Foto: Žurnal24
V Veliki Britaniji poteka sojenje proti učitelju, ki je izgubil živce in hudo poškodoval enega izmed učencev.
Oglej si celoten članek

Na sojenju, ki sicer še poteka, obravnavajo incident, ki se je zgodil julija lani na katoliški šoli All Saints v Mansfieldu, piše Daily Telegraph. Sodeč po izjavah tožilca je bil 50-letni Peter Harvey tistega dne sicer dobre volje.

Težave so se začele, ko se je med poukom najprej sprl z učenko, ki je motila pouk. Spor naj bi se končal tako, da naj bi jo zvlekel iz razreda, kar je pospremil še z brco.

Zaradi tega so ga učenci začeli zmerjati s "psihom“, a se ni odzval in razredu dejal, naj se vrnejo k delu. Dva izmed učencev sta se nato začela sabljati z ravnili, a sta jih po opozorilu Harveyja odložila. Kljub temu je eden izmed fantov nadaljeval z razgrajanjem. Vzel je stojalo za gorilnik in ponovno začel mahati z njim po zraku. Učitelja je to očitno tako razkačilo, da ga je začel loviti po razredu, na neki točki pa mu je učenec dejal, naj "od....".

Le preveč
To je bila očitno kaplja čez rob, saj je Harvey fanta zgrabil za ovratnik in odvlekel iz razreda v šolski laboratorij. Čeprav se 14-letnik ni upiral, ga je vrgel ob tla, vzel trikilogramsko utež in ga vsaj dvakrat udaril po glavi ter ga hudo poškodoval. Pri tem je ves čas vpil: "Umri, umri, umri," je dogodke tistega dne opisal tožilec.

Ob tem je še povedal, da je bil Harvey že konec leta 2008 poslan domov, ker je svojemu nadrejenemu dejal, da bo nekoga poškodoval, a se je nato aprila lani vseeno vrnil na delo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.