Ugrabili ženo kamerunskega politika

Foto: EPA
Foto: EPA
Pripadniki skrajne islamistične skupine Boko Haram so napadli hišo kamerunskega podpremiera Amadouja Alija.
Oglej si celoten članek

Skrajneži so ugrabili politikovo ženo in ubili tri osebe. Poleg tega so ugrabili še verskega voditelja in župana Seinija Boukarja.

Bojevniki omenjene nigerijske islamistične skupine so se s kamerunsko vojsko v zadnjih treh dneh spopadli dvakrat. Umrli so štirje vojaki. Kamerunska vlada je sedaj na mejo poslala 1000 dodatnih vojakov.

Pretekli teden je zaradi napada Boko Haram moralo svoje domove zapustiti 15 tisoč ljudi, saj je skupina zavzela celo nigerijsko mesto Damboa. Od leta 2009, ko se je začela vstaja, je umrlo več tisoč ljudi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.