Ugrabitelji podaljšali ultimat

Foto: Žurnal24
Avstrijsko zunanje ministrstvo je potrdilo, da so ugrabitelji dveh avstrijskih talcev v severni Afriki podaljšali ultimat avstrijski vladi za en teden.
Oglej si celoten članek

Ultimat se tako izteče v nedeljo. "To se ujema z informacijami, ki smo jih dobili," je dejal tiskovni predstavnik ministrstva Peter Launsky-Tieffenthal. Teroristična skupina Al Kaida v islamskem Magrebu je pred tem novico o podaljšanju ultimata objavila na svetovnem spletu. Ugrabitelji so v četrtek od Avstrije zahtevali, naj v treh dneh izposluje izpustitev domnevnih teroristov v Alžiriji in Tuniziji.

Avstrijska dopustnika, Wolfganga Ebnerja in Andreo Kloiber, so ugrabili v Tuniziji 22. februarja. Avstrijca sta bila na jugu Tunizije, ko je za njima izginila vsaka sled. Ugrabitelji so avstrijskim oblastem poslali sporočilo, v katerem so zahtevali odkupnino. Po poročanju nekaterih medijev so ugrabljena turista prepeljali v Mali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.